duminică, 26 iunie 2011

Razia muzicologilor la Cenei şi Becicherecu Mic

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş împreună cu comisari ai Gărzii Financiare Timiş şi inspectori din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş dar şi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România au organizat şi desfăşurat o acţiune în comunele din apropierea municipiului Timişoara.
 În noaptea de 25 spre 26 iunie 2011, poliţiştii cu sprijinul instituţiilor partenere în combaterea comerţului ilicit şi a activităţilor conexe, au organizat şi desfăşurat o acţiune în localităţile Cenei şi Becicherecu Mic. Scopul acţiunii a fost de a proteja locuitorii de activităţile ilegale la regimul comerţului, dar şi a relaţiilor de muncă dintre angajatori şi angajaţi.
Echipele de control au verificat legalitatea funcţionării a 5 localuri publice precum şi persoanele care lucrează fără a îndeplini condiţiile legale.
În timpul acţiunii au fost depistate 7 persoane care îşi desfăşurau activitatea în localurile respective, fără a avea contracte de muncă fiind descoperite şi 7 jocuri de noroc tip poker electronic pentru care nu existau licenţă şi autorizaţie, fapt pentru care administratorilor localurilor respective le-au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.
În două dintre localurile publice erau difuzate înregistrările sonore ale unui producător fără drept, încălcând astfel Legea drepturilor de autor fapt pentru care au fost întocmite dosare penale administratorilor societăţilor respective.
Până la finalul acţiunii membrii echipelor mixte au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 2.400 de lei, fiind întocmite şi şase dosare penale pentru încălcarea legislaţiei privind jocurile de noroc, a drepturilor de autor, evaziune fiscală şi refuz de recoltarea a probelor biologice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu