vineri, 17 iunie 2011

Sărbătoarea Muzicii în Piaţa Unirii

Institutul francez şi organizaţia culturală ALLMA Timişoara vă invită marţi, 21 iunie, de la ora 19.30, în Piaţa Unirii la FÊTE DE LA MUSIQUE­ / Sărbătoarea muzicii.
Fondată în Franţa în urmă cu 30 de ani de către Jack Lang, ministrul culturii de la vremea respectivă, Sărbătoarea muzicii a făcut înconjurul lumii. A început să fie „exportată” în 1985 cu ocazia Anului European al Muzicii şi în mai puţin de cincisprezece ani a început să fie organizată în peste o sută de oraşe de pe cele cinci continente. Gratuitatea concertelor, impactul din presă, susţinerea colectivităţilor teritoriale şi succesul avut în rândul populaţiei, au făcut ca, în câţiva ani, această sărbătoare să devină una dintre cele mai mari manifestări culturale franceze.
Aşadar, în fiecare an, în 21 iunie, ziua solstiţiului de vară, iubitorii muzicii din toată lumea sunt invitaţi să o serbeze. La Timişoara, Institutul francez și asociaţia culturală ALLMA au plăcerea de a invita publicul timişorean la o întâlnire muzicală cu trupe locale şi un DJ din Franţa.
Programul cuprinde de la ora 19:30 - NO BRAINZZ (RO), de la ora 20:30 - PERSONA (RO), de la ora 21:45 - AES DANA (FR).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu