miercuri, 29 iunie 2011

195 de proiecte de cooperare transfrontalieră România - Serbia

Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timişoara anunţă încheierea procesului de depunere a proiectelor în cadrul celui de al doilea apel pentru propuneri de proiecte al Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.
Astfel, în cadrul celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte, au fost depuse un număr de 195 de proiecte. Proiectele urmează să fie examinate şi evaluate de către o Comisie Comună de Evaluare (Joint Evaluation Committee), care, în procesul de evaluare, se va raporta la criteriile de selecţie şi la grila de evaluare descrise în Ghidul Aplicantului.
Numărul mare de proiecte depuse confirmă interesul deosebit al potenţialilor aplicanţi din România şi Serbia cu privire la Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, dar şi succesul evenimentelor de informare şi promovare organizate de către Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timişoara, alături de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (Autoritate de Management) şi de Biroul pentru Integrare Europeană al Serbiei (Autoritate Naţională).
Cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte este finanţat de Uniunea Europeană cu 15,3 milioane de euro, iar beneficiarii Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia pot fi: autorităţi regionale şi locale, ONG-uri, organizaţii non-profit, universităţi, institute de cercetare etc. cu sediul în aria eligibilă a Programului (judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi din România şi districtele Banatul de Nord, Banatul de Centru, Banatul de Sud, Branicevski şi Borski din Republica Serbia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu