joi, 9 iunie 2011

Festivalul Concurs European de Folclor a Sârbilor din Diaspora

În perioada 11-12 iunie Ansamblul de cântece şi dansuri sârbeşti "Mladost" al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara participă la a VI-a ediţie a Festivalului Concurs European de Folclor a Sârbilor din Diaspora, cel mai amplu şi fastuos festival-concurs de folclor din Europa, organizat la Belgrad (sala Sava Center).
În acest an la festival participă 52 de ansambluri folclorice din 11 ţări: România, Ungaria, Slovenia, Austria, Croaţia, Bosnia, Muntenegru, Germania, Elveţia, Suedia şi Italia.
Ansamblul "Mladost", deţinătorul a două medalii de aur în cadrul acestui festival, va participa la ediţia din acest an cu "Dansuri din Banat", coregraf Milorad Lonici, corepetitori Senadin şi Sretco Crstici, conducerea orchestrei Nada Petrov.
Perseverenţa dansatorilor cât şi profesionalismul conducerii de care au dat dovadă, au făcut posibilă organizarea unei ediţii a acestui festival la Timişoara, în 2009.
Ansamblul “Mladost” are în jur de 35 de membri (în majoritate studenţi şi elevi), activitatea principală fiind păstrarea dansurilor şi cântecelor autentice, cu precădere din zona Banatului şi Voivodinei. Un număr însemnat de noi membri se înscriu în fiecare an, continuând munca şi moştenind talentul colegilor lor.
Încă de la înfiinţarea ansamblului, toţi cei implicaţi în acest proiect şi-au adus contribuţia în păstrarea identităţii culturale şi etnice, fiind continuatorii tradiţiilor sârbeşti de pe meleagurile bănăţene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu