sâmbătă, 25 iunie 2011

California / Peter Falk a murit

Actorul american Peter Falk, care l-a interpretat pe inspectorul "Columbo" în celebrul serial de televiziune, a murit la vârsta de 83 de ani, a anunţat vineri un membru al familiei.
Actorul, imortalizat prin trenciul său purtat şi celebra frază "Doar un singur lucru...", suferea de Alzheimer de mai mulţi ani şi a fost plasat sub curatela soţiei sale Shera Falk, cu care era căsătorit de 34 de ani.
Peter Michael Falk s-a născut la New York, la 16 septembrie 1927 (83 ani). Cariera lui Peter Falk a inceput in pe scena teatrala din New York, interpretind roluri precum Don Juan, in piesa omonima al ui Moliere. Pleaca la Hollywood, unde rolul din “Murder, Inc.” ii aduce prima sa nominalizare la un Oscar. Al doilea sau film, “A Pocketful of Miracles” cu Bette Davis si Glenn Ford ii aduce a doua nominalizare la Oscar. Dar celebritatea internationala i-o aduce rolul zapacitului detectiv Columbo, din serialul de televiziune cu acelasi nume, rol pentru care a cistigat patru Premii Emmy. Primul film in care apare personajul Columbo a fost “Prescription: Murder”, dupa care Falk a reluat rolul in“Ransom for a Dead Man”. La citva timp, lui Falk i se ofera propriul serial, intitulat general “The NBC Mystery Movie” in care va juca rolul Columbo. Serialul a urcat rapid in topul celor mai bune cinci seriale din SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu