duminică, 19 iunie 2011

Invazie de algerieni, tunisieni, camerunezi şi moldoveni care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

În ultimele două zile, poliţiştii de frontieră sătmăreni si bihoreni au depistat în zona de competenţă şaptesprezece persoane, cetăţeni algerieni, tunisieni, camerunezi şi moldoveni, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
* În data de 18.06.2011, în jurul orelor 03.00, acţionând în baza unor informaţii, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni-jud. Satu Mare a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.
Astfel, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului P.F. Berveni, judeţul Satu Mare, a identificat la ieşire din localitatea Vetiş cinci persoane de sex masculin care se deplasau spre frontieră cu două autoturisme care circulau în regim de TAXI.
Din documentele prezentate la control de către cei cinci pasageri, a reieşit faptul că sunt cetăţeni algerieni şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră la acea ora.
În cadrul primelor cercetări, aceştia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal in Ungaria, având ca destinaţie finală Franţa.
Astfel în data de 17.06.2011 au plecat cu un tren din Timişoara pentru a ajunge in Satu Mare, de unde au luat două taximetre care să-i duca în localitatea de frontieră Oar, când au fost opriţi şi legitimaţi de către poliţiştii de frontieră.
Pe numele celor cinci cetăţeni algerieni au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.
* Tot aseară, în jurul orei 22.15 un echipaj din cadrul Sectorului P. F. Petea, judeţul Satu Mare, a depistat la aproximativ 200 metri de linia de frontieră spre interior doi cetăţeni africani fără documente de identitate şi care nu-şi justificau prezenţa in zonă.
Cei în cauză au fost conduşi la sediul Sectorului P. F. Petea unde s-a stabilit că sunt cetăţeni algerieni, ambii in vârsta de 27 ani. În urma cercetărilor, a reieşit faptul că aceştia intenţionau să treacă frontiera ilegal în Ungaria pentru a ajunge in Franţa.
În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.
* În data de 18.06.2011, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea au observat, în zona gării Satu Mare, trei persoane care, după ce au coborât din tren s-au urcat într-un taximetru. Urmărind autoturismul, poliţiştii de frontieră au observat că, pe raza localităţii Vetiş, cei trei bărbaţi au coborât din taximetru deplasându-se spre linia de frontieră. La circa 2500 metri de frontieră, cei în cauză au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră şi conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că doi dintre aceştia sunt cetăţeni tunisieni, iar unul este algerian, cu vârste de 26 si 27ani.
Aceştia s-au cunoscut in Timişoara şi au hotărât să treacă împreună ilegal frontiera din România în Ungaria.
Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.
* Tot în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, în data de 18.06.2011, în jurul orelor 20.00 au fost reţinuţi trei cetăţeni Republica Moldova care, folosind aceeaşi metodă, au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară.
Şi în acest caz, pe numele celor doi a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat a României.
* Şi poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, au depistat in data de 19.06.2011, în jurul orelor 02.30, la aproximativ 2 Km de linia de frontieră, patru persoane de sex masculin, doi cetăţeni tunisieni si doi cetăţeni camerunezi, care încercau să treacă fraudulos frontiera de stat a României în Ungaria.
Cei în cauză au fost conduşi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Salonta pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu