joi, 23 iunie 2011

Trecere ilegală şi contrabandă cu ţigări


Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Caras Severin au reusit prinderea in flagrant a doi cetateni romani care incercau sa introduca in tara, peste frontiera, 2.000 pachete de tigari, totodata fiind  depistat si retinut si complicele acestora, care urma sa-i sprijine in transportul tigarilor.
In data de 22.06.2011, actionand in baza unor date si informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Naidas au desfasurat o actiune de prindere in flagrant a unui grup de persoane care urma sa introduca in tara, peste frontiera de stat, din Republica Serbia in Romania, 2.000 de pachete de tigari.
Astfel, in jurul orelor 20.00 pe timpul desfasurarii actiunii, politistii de frontiera au observat, in apropierea frontierei, pe directia localitatii Naidas, doua persoane de sex masculin care se deplasau furisandu-se prin vegetatie, avand asupra lor bagaje voluminoase.
S-a procedat la retinerea persoanelor in cauza, ocazie cu care politistii de frontiera au constatat ca acestia transportau o cantitate importanta de pachete de tigari cu timbru sarbesc. De asemenea, in urma declaratiilor verbale ale barbatilor, a rezultat faptul ca sunt sprijiniti in activitatea lor de o a treia persoana care urma sa ii transporte in localitatea Resita. Politistii de frontiera au luat masuri pentru depistarea persoanei in cauza, aceasta fiind oprita in trafic pe D.N. 57, la volanul unui autoturism Dacia Logan inmatriculat in judetul Timis.
Cele trei persoane au fost conduse la sediul S.P.F. Naidas pentru cercetari, in urma carora au fost identificati ca fiind: D. Marin, in varsta de 22 ani, B. Ion, in varsta de 23 ani si D. Dan, in varsta de 32 ani, domiciliati in judetul Caras Severin. Cei doi barbati retinuti in apropierea frontierei au declarat politistilor de frontiera ca au iesit legal din tara prin P.T.F. Moravita, au achizitionat tigarile din Republica Serbia, dupa care au intrat ilegal in Romania trecand frontiera de stat. Conform declaratiilor, barbatii urmau sa fie preluati, de pe comunicatia D.N. 57, de catre D. Dan, pentru a fi transportati in localitatea Resita.
La verificarea gentilor pe care le aveau asupra lor, a fost descoperita cantitatea de 2.000 de pachete de tigari marca Fast, cu timbru sarbesc, in valoare aproximativa de 10.000 lei.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pe numele lui D. Marin si B. Ion pentru savarsirea infractiunilor de: trecere ilegala a frontierei de stat, contrabanda si evaziune fiscala iar pe numele lui D. Dan pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu