luni, 20 iunie 2011

FRF o trimite pe Timişoara la TAS pentru licenţă

Azi s-a întrunit, la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, care a luat următoarele hotărâri:
1. A luat act de prezentarea de ordin general a procesului de licențiere din perspectiva UEFA, efectuată de Andrea Traverso, Directorul UEFA pentru Licențierea Cluburilor și Fair-Play-ul Financiar, domnia sa făcând unele recomandări din acest punct de vedere.
2. A aprobat numirea domnului Victor Pițurcă în calitate de selecționer al echipei naționale a României și a staff-ului său tehnic (alcătuit din domnii Eugen Neagoe, Florin Marin, Gabriel Boldici, Dan Apolzan - antrenori secunzi, Tudor Martin - antrenorul portarilor, Marian Dima - preparator fizic, Ovidiu Costeșin - director sportiv) pentru un mandat care se va întinde de la 1 iulie 2011 până la 30 noiembrie 2015. Obiectivul este calificarea la turneul final al EURO 2016, programat în Franța. În cazul calificării, contractul se va prelungi automat și pe durata disputării turneului final, domnul Victor Pițurcă având, ulterior, drept de preemțiune pentru un nou contract.
3. Au fost aprobate, în conformitate cu dispozițiile art. 35.4 lit.e din Statutul FRF, clasamentele finale ale competițiilor de seniori organizate de FRF, ediția 2010-2011, respectiv:
- Cupa României-Timișoreana
- Campionatul Ligii a 2-a
- Campionatul Ligii a 3-a
- Campionatul de fotbal feminin
- Cupa României la fotbal feminin
- Ligile I și a 2-a de Fotbal în sală
- Cupa României la fotbal în sală
4. Au fost dezbătute modificările, propuse, ale următoarelor regulamente, ce vor fi aprobate în proxima ședință a Comitetului Executiv al FRF, din data de 4 iulie a.c.:
- Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice
- Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal
- Regulamentul Disciplinar
- Regulamentul privind Statutul Antrenorului
- Regulamentul de Organizare a Competițiilor de Futsal
5. S-a stabilit ca, în sezonul competițional 2011-2012, vizele, taxele, contribuțiile și penalitățile sportive să rămână neschimbate comparativ cu sezonul competițional 2010-2011.
6. S-a amânat pentru ședința din ziua de 4 iulie a.c. informarea privind desfășurarea procesului de licențiere pentru sezonul competițional 2010-2011 (primele cinci clasate din fiecare serie a Ligii a 2-a).
7. A fost modificat și completat, în conformitate cu Statutele FIFA, UEFA și FRF, Regulamentul Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair-Play Financiar, astfel încât, cu intrare în vigoare imediată, hotărârile Comisiei de Apel a sistemului național de licențiere a cluburilor, în ceea ce privește licența necesară participării în competițiile interne, să poată fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne. Totodată, licențiatorul (însemnând Administrația de licențiere și Comisiile) nu va mai ține cont în evaluarea cluburilor, începând din următorul ciclu de licențiere, de eventualele datorii ale acestora față de stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu