joi, 9 iunie 2011

Spectacol de operă, transmis pe ecran uriaş în Piaţa Unirii

Luni, 13 iunie, a doua zi de Rusalii, de la ora 21, va avea loc spectacolul de operă în trei acte “Tosca” de Giacomo Puccini, preluare în direct de la Palau de les Arts Reina Sofia din Valencia, Spania, în cadrul proiectului european “Viva Europa 2011, European Year of Volunteering”.
Viva Europa 2011 este o acţiune inclusă în calendarul de evenimentele al Uniunii Europene în cadrul Anului European al Voluntariatului şi se află sub patronajul direct al doamnei Viviane Reding, vice-preşedinte al Comisiei Europene, responsabilă pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie.
Această iniţiativă culturală are drept scop promovarea voluntariatului ca o expresie a implicării cetăţenilor în viaţa comunităţii şi totodată îşi propune ca transmisiunea în direct a operei “Tosca” de Giacomo Puccini să evidenţieze forţa inovatoare a artei, culturii şi tehnologiei.55 de oraşe din Uniunea Europeană vor transmite simultan acest spectacol.
La Timişoara, spectacolul va fi transmis pe un ecran uriaş, amplasat în Piaţa Unirii. Accesul este gratuit. Distribuţie: Tosca: Oksana Dyka, Cavaradossi: Jorge de León, Scarpia: Bryn Terfel, Angelotti: Mika Kares , Dirijor: Zubin Mehta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu