joi, 9 iunie 2011

Concursul „Cărţile poştale îţi arată lumea”

Centrul Regional Retea Postala Timisoara anunta organizarea unui nou concurs, sub patronajul Companiei Nationale Posta Romana SA, destinat copiilor, cu o tematica inedita si interesanta.
Acesta se va derula in perioada 1 iunie – 9 octombrie 2011, sub denumirea „Cărţile poştale îţi arată lumea” si se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani, care se pot înscrie la una sau mai multe dintre cele 4 sectiuni:
1. Cele mai multe cărţi poştale primite, indiferent de expeditor
2. ROMÂNIA – Această secţiune presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe localităţi din România
3. EUROPA – Această secţiune presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe ţări din Europa
4. DIN LUMEA ÎNTREAGĂ - Această secţiune presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe ţări din întreaga lume.
Participanţii pot avea şansa de a câştiga un premiu atractiv:
MARELE PREMIU – Circuitul Europei - 7 zile cu autocarul pentru 1 copil însoţit de 1 părinte
4 Premii I (câte unul pentru fiecare secţiune): 1 sejur de 5 nopţi la mare în spaţiile de cazare ale C.N.P.R. pentru 1 copil însoţit de 1 părinte
4 Premii II (câte unul pentru fiecare secţiune): 1 sejur de 5 nopţi la munte în spaţiile de cazare ale C.N.P.R. pentru 1 copil însoţit de 1 părinte
4 Premii III (câte unul pentru fiecare secţiune) constând în câte un clasor cu timbre
Obiectivul concursului constă în stimularea copiilor de a utiliza, ca şi mijloc de comunicare, corespondenţa clasică şi de a-i ajuta pe aceştia să cunoască lumea prin intermediul imaginilor de pe cărţile postale.
„Stiti deja ca Centrul Regional Retea Postala Timisoara nu este la prima actiune de acest gen, noi fiind primii care am lansat „Vine postasul! Mi-ai scris ceva?”, campanie bazata, de asemenea, pe ideea intoarcerii la modalitatea de corespondenta clasica, la scrisoarea de odinioara. Acum, odata cu acest nou proiect, dorim sa-i stimulam pe copii sa-si faca prieteni, sa corespondeze prin intermediul cartilor postale si sa castige un premiu frumos. Le tin pumnii stransi si le doresc mult succes!”, a declarat directorul Centrului Regional Retea Postala Timisoara, Nelu Balas.
Concursul, lansat de CNPR, se deruleaza in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. Etapele concursului:
*1 iunie – 9 septembrie - Colecţionarea cărţilor poştale primite cu data poştei cuprinsă în perioada 1 iunie - 9 septembrie 2011.
*12 septembrie – 24 septembrie - completarea formularului de înscriere sub îndrumarea obligatorie a unui cadru didactic care să confirme numărul de cărţi poştale colecţionate. Formularul se poate descărca de pe site-ul Poştei Române: www.posta-romana.ro .
*24 septembrie 2011 - Expedierea formularelor de înscriere în concurs până la data de 24 septembrie 2011 (data limită a poştei).
*28 septembrie 2011 - Deschiderea plicurilor de către Comisia de jurizare în prezenţa membrilor juriului şi desemnarea câştigătorilor. Se va solicita câştigătorilor desemnaţi să expedieze colecţiile de cărţi poştale în vederea validării acestora.
*29 septembrie – 5 octombrie 2011 - Sosirea coletelor cu colecţiile de cărţi poştale ale copiilor câştigători în vederea validării premiilor.
*6 octombrie – Deschiderea coletelor cu cărţile poştale de către Comisia de jurizare în prezenţa membrilor juriului şi validarea câştigătorilor.
*Premierea câştigătorilor va avea loc în data de 9 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a POŞTEI.
6. Completarea ş i expedierea fişelor de înscriere:
Fişa de înscriere se descarcă de pe site-ul Poştei Române: www.postaromana.ro
În fişa de înscriere se va menţiona numărul de cărţi poştale colecţionate cu data poştei cuprinsă în perioada 1 iunie – 12 septembrie, precum şi secţiunea la care se doreşte înscrierea.
În cazul secţiunii ROMÂNIA, care presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe localităţi din ROMÂNIA, se va menţiona şi numărul localităţilor din care s-au primit cărţi poştale.
În cazul secţiunii EUROPA, care presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe ţări din Europa, se va menţiona şi numărul ţărilor din care s-au primit cărţi poştale.
În cazul secţiunii DIN LUMEA ÎNTREAGĂ, care presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cât mai multe ţări din întreaga lume, se va menţiona şi numărul ţărilor din care s-au primit cărţi poştale.
Nu este obligatorie participarea la toate secţiunile.
Înscrierea în concurs presupune ca toate cărţile poştale colecţionate să aibă acelaşi destinatar – copilul participant.
Directorul unităţii de învăţământ de care aparţine concurentul confirmă prin semnătură că numarul cărţilor poştale colecţionate este conform cu datele înscrise în fişă.
Important: Nu se acceptă fişe de înscriere fără menţionarea profesorului coordonator şi fără ştampila şi semnătura Directorului unităţii de învăţământ.
Expedierea formularelor de înscriere în concurs se realizeaza până la data de 24 septembrie 2011 (data limită a poştei).
Formularul se expediază la următoarea adresă:
Oficiul Poştal Bucureşti 10
Căsuţa poştală 110
Cărţile poştale din colecţiile copiilor câştigători vor face obiectul unei expoziţii care se va organiza în galeriile Muzeului Naţional Filatelic din Bucureşti - Calea Victoriei nr. 12.
Vernisajul va avea loc luni, 10 octombrie 2011, ora 18.00.
Colecţiile de cărţi poştale participante la expoziţie vor fi returnate colecţionarilor până la data de 30 noiembrie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu