luni, 20 iunie 2011

Expoziţii naţionale şi internaţionale în cadrul Festivalului Internaţional Arhitext –Fluenţe


Pe parcursul celor 3 zile ale Festivalului Arhitext - Fluente, la Timisoara vor putea fi vernisate patru expozitii dedicate arhitecturii de calitate, nationale si internationale, dar si promovarii si sustinerii studentilor si tinerilor arhitecti si artisti. 
Astfel, in cadrul Festivalului vor fi organizate:
*Expozitia Internationala Fluente - 50 de proiecte realizate in ultimii 5 ani, impartite in 3 sectiuni Fluente, A-fluente, In-fluente - curator Bogdan Ghiu.
Proiectele selectate pentru aceasta expozitie au fost alese in urma unui open call lansat la nivel international la care au participat arhitecti si birouri de arhitectura din tarile Europei Centrale si de Est. Expozitia reprezinta astfel un punct de mare interes pentru reprezentantii din domeniul arhitecturii, atat pe plan national, cat si international. Expozitia atrage si prin faptul ca, pe langa o prezentare a unor proiecte de arhitectura, contine si o parte teoretica prin care aceste proiecte sunt incluse temei si comentate de critici internationali care au fost selectati tot prin participarea lor la un open call. Expozitia va fi completata de Catalogul international Fluente, care va fi redactat bilingv si distribuit international.
*Expozitia Premiile Arhitext design (PAD 2011) – dedicata arhitecturii romanesti de calitate. Proiectele din expozitie sunt impartite in 5 sectiuni (arhitectura rezidentiala, publica, amenajari exterioare, interioare si restaurare) si prezinta arhitectura romaneasca de calitate, ultimele tendinte (proiecte realizate in ultimii doi ani). Expozitia PAD 1993- 2009 va cuprinde proiectele castigatoare a tuturor editiilor de pana acum, la toate sectiunile.
De asemenea, vor fi organizate doua expozitii dedicate activitatilor studentilor arhitectti si artisti.
*Expozitia Indrazneste! Expozitia presupune prezentarea intr-o formula coerenta a proiectelor studentesti castigatoare la concursul Indrazneste!, editiile 2010 si 2011. Proiectele inscrise in concurs in 2010 si 2011, precum si cele 5 proiecte castigatoare ale primei editii, pot fi vizualizate online pe www.arhitext-indrazneste.blogspot.com.
  *Expozitia Trans-arhitecturi. Expozitia presupune prezentarea sub forma de planse de expozitie a lucrarilor / instalatiilor / obiectelor realizate de echipele de studenti si artisti in cadrul Scolii de vara Trans-arhitecturi, de la Dealu Frumos, din iulie 2011.
In cadrul Festivalului, pe langa aceste expozitii vor avea loc Premiile Arhitext design, conferinte, dezbateri si mese rotunde sustinute de arhitecti si oameni de cultura romani si straini.
Festivalul International Arhitext este organizat in parteneriat cu ordinul Arhitectilor din Romania.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu