joi, 30 iunie 2011

În următorii 4 ani, serviciile de ambulanţă şi SMURD vor fi dotate cu ambulanţe noi

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile de achiziţie, prin acord -cadru, pentru un număr minim de 394 şi maxim 1259 ambulanţe noi destinate reînnoirii parcului auto.
Dintre acestea, în această toamnă, până în la sfârşitul lunii octombrie, 236 masini de transport medicalizat în valoare de aproximativ 80 000 000 lei vor ajunge la serviciile de ambulanţă din toată ţara şi la serviciile SMURD.
Din cele 236 ambulanţe, 110 maşini sunt de tip B (4x4), 102 sunt ambulanţe de tip B (4x2), 23 sunt de tip C, şi un vehicul specializat pentru dezastre. Un număr de 175 maşini achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii pentru anul 2011, vor fi repartizate către serviciile de ambulanţă din toată ţara, iar 61 maşini vor ajunge la serviciile SMURD.
Ambulanţele de tip B şi C sunt autospeciale utilizate pentru intervenţiile de urgenţă care sunt echipate corespunzător pentru aceste intervenţii şi sunt utilizate de echipaje instruite în medicina de urgenţă şi prim ajutor.
MS intenţionează să înlocuiască ambulanţele mai vechi de 8 ani şi să doteze cele 6 unităţi SMURD înfiinţate în acest an.
De asemenea, se urmăreşte deschiderea unor noi puncte de urgenţă SMURD în localităţile cu deficit de personal medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu