vineri, 24 iunie 2011

Gorjean acuzat de evaziune fiscală, reţinut la Timişoara

Un bărbat, urmărit la nivel naţional întrucât se sustrăgea executării unor pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni economice, a fost prins de poliţişti. Acesta mai este supectat de fapte de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 790.000 lei.
În urma activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii serviciilor de investigaţii criminale şi investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, cu sprijinul de specialitate al D.G.I.P.I., a rezultat că B.M., de 56 ani, din municipiul Târgu Jiu, urmărit la nivel naţional întrucât se sustrăgea de la executarea unor pedepse privative de libertate, şi suspect într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, se află în judeţul Timiş.
Informaţiile obţinute pe parcursul investigaţiilor, au fost transmise poliţiştilor din cadrul I.P.J. Timiş, care, în seara zilei de joi, 23 iunie a.c., l-au depistat şi reţinut pe suspect, în municipiul Timişoara.
Suspectul a fost preluat de o escortă formată din poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Gorj.
B.M. se sustrăgea de la executarea unor pedepse cu închisoarea de 3 ani, respectiv 2 ani, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.
Totodată, faţă de acesta s-a început urmărirea penală într-un dosar penal în care este suspectat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au rezultat indicii că B.M., în calitate de administrator al mai multor societăţi comerciale din Târgu Jiu, în cursul anului 2009, nu a înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile comerciale ce vizau achiziţii intracomunitare de cereale, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu 793.000 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu