vineri, 3 iunie 2011

PATRULA DE RECICLARE, LA ORA REZULTATELOR

Primăria Municipiului Timişoara împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş a organizat în perioada 15 aprilie - 31 mai 2011 o amplă campanie de educaţie ecologică "PATRULA DE RECICLARE".
Această iniţiativă pentru educaţie ecologică şi comportament etic este un proiect pilot care s-a derulat în unităţile de învăţământ pre-universitar şi pre-şcolar din Municipiul Timişoara, focusat pe modul de reciclare a deşeurilor electrice, electrocasnice, bateriilor şi acumulatorilor portabili.
Proiectul PATRULA DE RECICLARE îşi propune:
să ofere un sistem de colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) accesibil;
să stimuleze obiceiul de colectare selectivă a acestor deşeuri;
să ajute elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acesteia depinde de fiecare dintre noi;
să genereze o schimbare de atitudine, să stimuleze mândria locală şi dorinţa de a da o mână de ajutor pentru a trăi într-un mediu curat, sănătos.
PATRULA DE RECICLARE oferă copiilor putere precum şi motivaţia de a se implica. Mai mult, copiii pot deveni ambasadori ai unui mesaj ecologic şi modele pentru cei din jur.
Anunţarea rezultatelor proiectului, decernarea diplomelor şi premiilor speciale va avea loc în data de 06.06.2011, între orele 09-11, în Sala Consiliului Local al Municipiului Timişoara, B-dul C.D. Loga, Nr.1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu