joi, 2 iunie 2011

Guvernul a decis reorganizarea ANAF, ANV şi a Gărzii Financiare

Executivul a aprobat pe 1 iunie trei Hotărâri de Guvern care vizează reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare şi ale direcţiilor generale ale finanţelor publice, prin diminuarea cu 4.927 a numărului total de posturi din aceste instituţii şi a 550 de posturi de conducere, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

Din cele 4.927 de postrui reduse, 1.200 erau ocupate iar restul vacante.

'Administraţia fiscală va fi mai eficientă şi avem şi posibilitatea să facem o selecţie a personalului, iar angajaţii care nu mai îndeplinesc condiţiile să fie îndepărtaţi din ANAF', a declarat ministrul Ialomiţianu.

Prin aplicarea acestor măsuri, posturile din aparatul propriu şi unităţile subordonate ANAF, respectiv Autoritatea Naţională a Vămilor, Garda Financiară şi direcţiile generale ale finanţelor publice se vor reduce de la 34.027 la 29.100 de posturi, a precizat ministrul Finanţelor.

În Autoritatea Naţională a Vămilor schema de personal va fi redusă cu 1.427 de posturi, dintre care 600 ocupate, respectiv de la 4.586 la un număr maxim de 3.159.

În ceea ce priveşte Garda Financiară, se reduc 713 posturi, din care 300 ocupate, de la 1805 posturi prevăzute iniţial la 1.092 câte vor fi menţinute, potrivit Hotărârii aprobate de Guvern.

În direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi ale municipiului Bucureşti se reduc 2.787 de posturi, din care 300 ocupate, de la 27.636 posturi la 24.849.

De asemenea, ministrul Ialomiţianu a mai precizat că se diminuează cu 550 posturile de conducere la nivelul ANAF şi structurilor subordonate, precum şi următoarele funcţii: comisar general prim-adjunct, una dintre cele patru funcţii de comisar general adjunct la nivelul Comisariatului general al Gărzii Financiare şi posturile aferente funcţiei de conducere de comisar şef secţie adjunct şi comisar şef divizie.

O altă măsură de luată astăzi vizează înfiinţarea Direcţiei de verificări fiscale, specializată în controlul veniturilor realizate de către persoanele fizice care obţin averi mari şi nedeclarate, a mai adăugat ministrul Finanţelor.

La rândul său, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a afirmat că prin măsurile luate astăzi se urmăreşte şi consolidarea administraţiilor fiscale prin comasarea unor structuri comunale, orăşeneşti sau municipale. În acest sens, el a arătat că vor fi desfiinţate 150 de administraţii fiscale (circa 35% din totalul administraţiilor fiscale), în care lucrează 2108 persoane, dar care colectează doar 2,5% din fonduri. Desfiinţarea acestor administraţii va permite redirecţionarea angajaţilor către alte structuri ale ANAF, a mai spus Sorin Blejnar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu