luni, 2 mai 2011

Filmele lunii mai în cinematografele româneşti



Thor
6 mai
Ştim deja că filmele cu supereroi nu sunt foarte gustate de critică, dar se pare că Kenneth Branagh a făcut treabă bună: toţi laudă noua producţie Marvel pentru efectele speciale, atmosferă, personajele puternice şi aşa mai departe. De vineri vom putea vedea şi noi aventurile zeului tunetului (Chris Hemsworth), alungat pe Pământ (unde e şi Natalie Portman) de tatăl său, interpretat de Anthony Hopkins. Nu doar numele mari de pe afiş ar trebui să ne atragă atenţia, ci şi efectele speciale şi trimiterile la producţii precum Iron Man, Thor şi Omul de Oţel făcând amândoi parte din trupa Răzbunătorilor, al căror film este acum în pregătire, se spune pe www.cinemagia.ro.
Ursul
6 mai
Dan Chişu ne promite "comedia anului 2011 în România" şi sperăm din tot sufletul să ne placă Ursul său, căci premisa este cât se poate de ofertantă: în România anilor '90, noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Toate bune şi frumoase, doar că angajaţii Circului ţin prea mult la urs şi refuză să-l lase pradă puştii neamţălăului, prin urmare pornesc şi ei spre locul unde urmează să aibă loc tranzacţia. În rolurile principale apar Şerban Pavlu, Mihai Constantin şi Cosmin Seleşi.
Mammuth
6 mai
Cinemagia a văzut Mammuth anul trecut la festivalul de film de la Berlin şi poate să-ţi spună de-acum că Mammuth, noua comedie absurdă a duo-ului Benoît Delépine-Gustave de Kervern (Aaltra) are şanse mari să-ţi placă, mai ales dacă apreciezi bancurile seci. Gérard Depardieu este excelent în rolul lui Serge, supranumit Mamutul din cauza motocicletei sale Mammut, un bărbat care la 60 de ani iese la pensie de la abatorul unde a lucrat timp de decenii fără să-şi ia măcar o zi de concediu medical. Golul din existenţa lui Serge va fi umplut la insistenţele soţiei sale (excelenta Yolande Moreau): ca să-şi mărească pensia, namila trebuie să-şi reviziteze foştii angajatori, nişte specimene pe măsura protagonistului.
Priest: Răzbunătorul
13 mai
Dacă ţi-era dor de efecte speciale şi lupte pe viaţă şi pe moarte împotriva vampirilor, probabil că ar trebui să faci o vizită la cinema pe 13 mai, când se lansează Priest. Într-o lume pustiită de un război secular între oameni şi vampiri, Priest (Paul Bettany), un legendar preot războinic, trăieşte anonim într-una dintre aşezările umane controlate de Biserică. Neştiut de nimeni, bărbatul iese din exilul autoimpus când nepoata sa de 18 ani este răpită de un grup de vampiri din împrejurimile oraşului. Ajutat de iubitul nepoatei sale, Hicks, şi de Preoteasă, o fostă membră a legiunii sale de vânători de vampiri de odinioară, Priest porneşte în căutarea rudei sale, în plan fiind şi lichidarea odiosului lider al vampirilor.
Bridesmaids
13 mai
Supranumit deja un Marea mahmureală la feminin, Domnişoare de onoare o are în rolul principal pe Kristen Wiig, pe care o poţi vedea şi acum pe ecrane în rolul principal feminin din Paul, aventura "extraterestră" a britanicilor Simon Pegg şi Nick Frost. Wiig este Annie, o femeie cu o viaţă amoroasă inspidă şi un cont bancar prin care fluieră vântul. De parcă asta nu era de ajuns, Annie este rugată de cea mai bună prietenă ai ei, Lillian (Maya Rudolph) să-i fie principala domnişoară de onoare la nuntă. Responsabilitatea e prea mare pentru Annie, care trebuie să găsească soluţii trăsnite pentru a-i oferi prietenei ei o nuntă de vis cheltuind o sumă cât mai mică. Bineînţeles, nici celelalte domnişoare de onoare sunt chiar atât de uşor de suportat...
Something Borrowed
13 mai
Amatorii de comedie romantică vor dori să vadă această comedie despre dragostea adevărată, prietenie şi loialitate. La aniversarea vârstei de 30 de ani, Rachel, o avocată din Manhattan, bea cam multe pahare de şampanie şi sfârşeşte în pat cu atrăgătorul Dex. Nicio problemă aici, doar că Dex este logodnicul lui Darcy, prietena din copilărie a lui Rachel! Pentru eroină lucrurile par foarte clare: noaptea de amor este un eveniment nefericit pe care trebuie să-l dea imediat uitării. Doar că scenariştii nu o lasă, desigur. Iubit de împrumut reprezintă revenirea lui Kate Hudson la comedia romantică, gen pe care l-a neglijat de la Războiul mireselor (2009) încoace.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
20 mai
Poate că Thor are o şansă să scoată ceva bănuţi din buzunarele românilor, dar cu siguranţă nu-l va întrece pe căpitanul Jack Sparrow. Cea de-a patra aventură a piratului interpretat de Johnny Depp vine pe ecrane pe 20 mai şi promite să ne scoată cu mic cu mare din case. Producătorii au renunţat la Keira Knightley şi Orlando Bloom, dar forţe proaspete vin din direcţia Spaniei: Penélope Cruz o va interpreta pe Angelica, o femeie nu tocmai angelică din trecutul lui Jack. Alături de ea şi forţat de un pirat rival (şi totodată tatăl Angelicăi), Jack trebuie să descopere, pe ape şi mai tulburi, Fântâna Tinereţii. Dacă o găseşte, credem că vom vedea filme Piraţii din Caraibe şi când vom fi bunici!
Unchiul Boonmee
20 mai
Anul trecut, Tim Burton a fost atât de impresionat de acest film semnat de thailandezul Apichatpong Weerasethakul, încât, preşedinte al juriului la Cannes, i-a înmânat acestuia trofeul Palme d'Or. Dacă vrei să ieşi din avalanşa de filme de Hollywood şi să calci în teritoriul necunoscut al filmului de artă asiatic, nu poţi găsi o ocazie mai bună decât această lansare programată pentru 20 mai. Povestea este a bătrânului Boonmee, care suferă de insuficienţă renală. Cum e practicant de yoga, simte cu precizie ce se întâmplă în interiorul corpului, şi îşi dă seama că va muri în 48 de ore. Chemându-şi părinţii, le cere să-l ia de la spital, pentru ca vrea să moară acasă. Ajuns acolo, Boonmee e întâmpinat de soţia defunctă, reapărută pentru a avea grijă de el. Reapare şi fiul său decedat, reîncarnat într-o maimuţă din junglă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu