vineri, 20 mai 2011

The Timisoara Gospel Project

Interesul pentru Ediția a VII-a The Timisoara Gospel Project a depășit estimările organizatorilor. Pentru cei peste 90 de coriști înscriși a început numărătoarea inversă, în 28 mai se dă startul unei adevărate aventuri muzicale, o repetiție maraton de o săptămână, care se va încheia pe data de 5 iunie, la ora 20, la biserica Millenium cu concertul extraordinar de gospel YOU RAISE ME UP.
Participanții de toate confesiunile și toate vârstele, dar toți “cu muzica în sânge și un strop de nebunie”, vor cânta de la negro spirituals până la pop creștin, sub conducerea muzicală a lui Dominic Samuel Fritz.
Tânărul dirijor german este și fondatorul The Timișoara Gospel Project, care a început în 2005 ca un workshop de week-end cu zece participanți, iar în al șaptelea an a reușit să strângă aproape o sută de coriști acompaniați de unii dintre cei mai buni muzicieni din regiune. Invitații speciali ai acestei ediții sunt solista Mirela Iacob, Petre Ionuțescu (trompetă și clape), Teo Milea (pian), Zsolt Szabo (chitară), Mihai Moldoveanu (bass) și Levi Molnar (tobe). Cu atâția coriști pasionați de gospel, un dirijor de un entuziasm molipsitor și crema muzicienilor din Timișoara concertul are toate șansele să devină evenimentul muzical al anului.
The Timisoara Gospel Project este însă și un proiect caritabil, nu doar unul artistic. Participanții sunt animați și de o cauză bună: strângerea de fonduri pentru centrul de îngrijire paliativă de tip hospice “Casa Milostivirii Divine” .
Mai multe informații despre proiect pe www.timisoaragospelproject.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu