vineri, 13 mai 2011

Finala Eurovision cu Hotel FM

Romania se va numara printre cele 25 de tari care vor evolua in marea finala a Eurovision 2011 si este printre putinele tari (daca nu singura), care a reusit performanta de a intra de fiecare data in finala Eurovision de cand exista sistemul de departajare prin semifinale.
Sambata, de la ora 22.00, TVR 1, TVR HD si TVR International vor transmite in direct finala Eurovision 2011.
Tarile care vor evolua sambata seara la Dusseldorf sunt cele 10 calificate în fiecare semifinala si cele cinci mari tari participante direct în finala.
Prin tragere la sorti s-a stabilit ca Romania va fi a 17-a tara care va intra în concurs, ordinea de sambata fiind urmatoarea: Finlanda, Bosnia-Hertegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franta, Italia, Elvetia, Marea Britanie, Moldova, Germania, Romania, Austria, Azerbaijan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia si Georgia.
Romanii din tara nu vor avea dreptul sa voteze trupa Hotel FM, in schimb romanii din toate celelalte 42 de tari care au participat în acest an la Eurovision vor putea sa voteze piesa noastra urmarind transmisiunea postului televiziunii publice din tara în care se afla.
Spre deosebire de cele doua semifinale cand au fost anuntate doar tarile care s-au calificat, sambata vor fi acordate note si se va întocmi clasamentul final. Ca de fiecare data, notele vor reprezenta 50% punctajul primit de la toate cele 43 de jurii de specialitate (jurizarea va avea loc vineri seara) si 50% televot în toate cele 43 de tari (în transmisiunea de sambata seara).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu