marți, 10 mai 2011

Zece migranţi depistaţi la frontiera de vest

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au depistat si retinut, in zona de competenta 10 persoane, cetateni algerieni, tunisieni si marocani, care incercau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
Aseara, in jurul orei 21.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, jud. Arad, au observat sapte persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei in cauza au fost retinuti la aproximativ 20 metri interior fata de teritoriul statului vecin, la marginea localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea frontierei.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din Algeria, Tunisia si Maroc, cu varste cuprinse intre 17 si 33 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen. Barbatii au declarat ca s-au deplasat cu doua autoturisme de ocazie, din Arad pana in zona de frontiera, de unde si-au continuat calatoria pe jos, peste camp, pana in momentul retinerii. Cei in cauza au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza pentru Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Lunga, jud. Timis, au depistat azi dimineata, in zona de competenta, trei cetateni straini, fara documente de identitate asupra lor, care nu isi justificau prezenta in zona.
Din primele declaratii, s-a stabilit ca cei trei sunt cetateni din Alger si Maroc si au intrat ilegal din Serbia in Romania. Cei trei cetateni straini au fost condusi la sediul sectorului pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor legale ce se impun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu