duminică, 8 mai 2011

Proiecte de dezvoltare a municipiului Timişoara

 Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Timişoara.

Proiectul Modernizarea Parcului Rozelor din municipiul Timişoara îşi propune reabilitarea spaţiilor verzi şi a infrastructurii tehnico-edilitare a Parcului Rozelor, cu impact pozitiv asupra îmbunătăţirii condiţiilor de mediu şi creşterea confortului urban în spaţiile publice destinate agrementului şi recreerii pentru asigurarea unui mediu de viaţă modern, atractiv şi vibrant. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 11 luni, este de 5.634.131,55 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 4.455.036,98 lei.

Proiectul Reabilitare Strada Iancu Văcărescu - tronsonul cuprins între B-dul Regele Carol I şi B-dul 16 Decembrie 1989 urmăreşte reorganizarea şi modernizarea infrastructurii spaţiului public situat între B-dul Regele Carol şi B-dul 16 Decembrie 1989, pe strada Iancu Văcărescu, arteră de legătură între importante zone industriale, comerciale şi rezidenţiale ale municipiului Timişoara. Totodată, vor fi rezolvate probleme de trafic în cele două intersecţii (Str. I. Văcărescu cu B-dul Regele Carol I şi Str. I. Văcărescu cu B-dul 16 Decembrie 1989). Prin investiţiile realizate va creşte mobilitatea populaţiei. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 11 luni, este de 5.963.431,82 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 3.625.574,58 lei.

***

 Municipiul Timişoara a propus spre finanţare, prin Programul Operaţional Regional - Axa 1, în cadrul PID, 23 de proiecte. Pe lângă cele două proiecte semnate, se află în evaluare/precontractare alte şapte proiecte. Valoarea totală nerambursabilă a celor 9 proiecte depuse până în momentul de faţă de polul de creştere Timişoara este de aproximativ 35 milioane Euro, reprezentând 50% din alocarea totală din Axa 1 pentru municipiu.

Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare al municipiului Timişoara se are în vedere promovarea municipiului Timişoara ca pol strategic al României, competitiv în spaţiul european, cu o economie dinamică şi durabilă, bazată pe cercetare şi inovare, o zonă atractivă atât pentru locuitorii săi, cât şi pentru investitori şi vizitatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu