luni, 23 mai 2011

Filmul "Noirs" la Institutul Francez

Mediateca «André François» a Institutului Francez va proiecta în cadrul cinematecii filmul "Noirs", o producţie Franţa/Antile/Senegal, 2007, regizor - Arnaud NGATCHA, film în limba franceză.
Filmat în Franţa, Antile şi Senegal, acest film abordează tematica negrilor, recurentă azi în Franţa. Sub forma unei anchete care cuprinde imagini de arhivă, filmul prezintă diferite episoade istorice care au legat Franţa de comunitatea neagră cu scopul de a înţelege impactul sclaviei, al colonizării şi al imigrării africane, privind identitatea negrilor şi reprezentarea lor în societatea franceză. Documentar (durata 60 min) urmat de interviuri (durata 70 min) ale unor personalităţi precum Aimé Césaire, scriitor şi politician de origine franceză.
Filmul va putea fi vizionat miercuri, 25 mai, la ora 18, la Mediateca IF, Bv. C.D.Loga, nr. 46. Intrarea, gratuită, este rezervată abonaţilor la Mediateca Institutului francez şi invitaţilor lor (fiecare abonat poate să invite şi să aducă cu sine o persoană care nu este încă înscrisă la Mediatecă).
Doritorii, care nu sunt nici invitaţi nici înscrişi, pot să achiziţioneze în ziua respectivă, până la ora 18, un abonament de o zi pentru consultarea pe loc a fondurilor Mediatecii. Vor beneficia astfel de consultarea documentelor multimedia şi de accesul liber la filmul programat la cinematecă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu