luni, 30 mai 2011

Ultima premieră a stagiunii la Teatrul German

Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) pregăteşte ultima premieră a stagiunii curente: spectacolul "Prima iubire" are la bază un concept al regizorului german Clemens Bechtel, care propune o versiune scenică întemeiată pe relatări ale actorilor din distribuţie, aceştia evocând în spectacol propriile lor experienţe despre iubire. Montarea reprezintă primul proiect al Teatrului German realizat în manieră work-in-progress pe baza interviurilor şi a experienţelor artiştilor înşişi.
Premiera va vedea luminile rampei sâmbătă, 4 iunie 2011, la ora 19, în sala Teatrului German.
Următoarea reprezentaţie va avea loc marţi, 7 iunie 2011, la ora 19, în sala Teatrului German.
Regizorul Clemens Bechtel s-a născut în 1964 în Heidelberg. A studiat dramaturgie aplicată la Gießen şi a absolvit mai multe stagii de creaţie în India şi vestul Africii. La TGST a regizat spectacolele Intrigă şi iubire, de Schiller (1996), Pescăruşul, de Cehov (1998), Hoţii, de Schiller (2000), Doamnele societăţii, de Clare Boothe Luce (2002) şi Käthchen din Heilbronn, de Heinrich von Kleist (2007). Montează în ţări precum Germania, Elveţia, Ungaria, România şi Danemarca.
În prim-planul spectacolului se află amintirile protagoniştilor despre prima lor iubire, şi astfel vieţile unor oameni care şi-au trăit primele iubiri în vremuri diferite. O introspecţie şi o descoperire a sinelui actorilor ce stau pe scenă, centrate în jurul unor gânduri, întâmplări şi experienţe ce au drept numitor comun o profundă sinceritate.
Interpretază actorii Isolde Cobeţ, Iosif Csorba, Ida Jarcsek-Gaza, Boris Gaza, Tatiana Sessler şi Daniela Török.
Decorul şi costumele au fost create de Vesna Hiltmann, din Germania, aflată la prima colaborare cu TGST. Muzica originală compusă de Dan Simion pentru acest spectacol va fi interpretată live de Iuliana Birtea (violă) şi Anca Lăzărescu (violoncel). Coregrafia este semnată de Helen Ganser, în vreme ce Nosz Botond a conceput light-design-ul spectacolului.Spectacolul se traduce în limba română.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu