marți, 31 mai 2011

"Zilele Cartierului"

În Mehala

Consiliul Consultativ de Cartier Mehala împreună cu Primăria Municipiului Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara organizează în perioada 2-3 iunie sărbătoarea "Zilele Cartierului".
Programul este diversificat şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă.
În data de 31. 05.2011 la Pensiunea Zefir, str.Tulcea nr.17, se va organiza o masă rotundă cu tema "Eroii neamului in istoria şi tradiţia cartierului Mehala" la care participă istorici, membrii ai consiliului consultativ de cartier şi locuitori veterani ai Mehalei.
În ziua de 1 Iunie Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 "Carla Peltz", str. Crişan nr.23, va găzdui concursul de desene intitulat “Mehala - cartierul meu drag” iar la Şcoala Generală nr. 19 "Avram Iancu", Bd. Cetăţii nr. 24, vor avea loc concursuri cultural-sportive şi expoziţie de insigne in memoria marelui colecţionar, regretatul Pavel Milovan, precum şi expoziţia de fotografii cu tema "Istoria Mehalei".
În 2 iunie, la orele 12:00, se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor neamului la bustul lui Avram Iancu din curtea şcolii cu acelaşi nume, iar de la orele 17:00 se va desfăşura un spectacol de divertisment până la orele 23:00 în Piaţa Avram Iancu.
În data de 3 iunie va avea loc premierea câştigătorilor de la concursurile organizate în 1 iunie şi program de divertisment în piaţa Avram Iancu de la orele 17:00 până la orele 23:00.

În Steaua-Fratelia

Consiliul Consultativ de Cartier Steaua-Fratelia împreună cu Primăria Municipiului Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara organizează în perioada 4-5 iunie sărbătoarea "Zilele Cartierului".
Evenimentul se va desfăşura pe str. Herculane nr.4, în spatele Şcolii Generale Nr.15, cu începere de la ora 17:30.
Programul celor două zile este următorul:
Sâmbătă 4 iunie programul debutează cu o paradă a porturilor populare pe străzile cartierului (Chişodei–Islaz-Martir Herman Sporer-Victor Vlad Delamarina-Bujorilor-Fratelia-Chişodei-Herculane), un program artistic al Gradiniţei PN 14 şi al Şcolii Generale Nr.15, apoi un program folcloric prezentat de către minorităţile conlocuitoare. Fanfara “Timişoara Big Band” va incânta spectatorii cu muzică populară germană, valsuri, polci, muzică uşoară românească, sârbească, iar seara va fi discotecă pentru tineret până la ora 22:00.
Duminică 5 iunie începând cu ora 12:00 va fi muzică ambientală iar de la ora 18:00 va fi un program de cântece şi jocuri populare prezentate de către “Ansamblul Timişul”. Seara va fi din nou discoteca până la ora 22:00.
În decursul celor două zile va fi organizat un “Târg al Meşteşugarilor”, care va avea loc în spatele bisericilor ortodoxă şi catolică şi se va întinde până pe str. Herculane, la ieşirea prin spate la Şcoala Generală Nr.15.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu