duminică, 4 septembrie 2011

Contrabandă cu Rapidul de Belgrad

În urma unor activităţi informativ-operative, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Timiş împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acţiune pentru combaterea contrabandei şi a fraudelor vamale. Cu această ocazie, la ieşirea din localitatea Şag în dreptul pasajului de cale ferată, a fost identificat I. Ion, în timp ce transporta, cu un autoturism, proprietatea lui A. Dorel, din Timişoara, cantitatea de 40.000 ţigarete.
 Astfel s-a stabilit că în data de 02.09.2011 în jurul orei 2115 o persoană care se afla în trenul Rapid Belgrad-Bucureşti a aruncat, din tren, trei sacose voluminoase, încărcate cu ţigări de contrabandă într-un loc stabilit şi unde se afla respectivul autoturism cu semnalizarea de avarie pusă în funcţiune.
 După ce sacoşele au fost aruncate I. Ion le-a încărcat în autoturism şi a plecat spre localitatea Şag moment în care a fost depistat de către poliţişti.
 Poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător.
 Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în urma prezentării instanţei de judecată a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.
Cercetările vor continua pentru documentarea întregii activităţi infracţionale precum şi pentru depistarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu