vineri, 9 septembrie 2011

22 tone păcură şi un automarfar confiscate de inspectorii vamali din Arad

 Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Arad au descoperit şi reţinut în vederea confiscării un automarfar încărcat cu aproximativ 22 tone păcură. Transportatorul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 100 000 lei.
 Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Arad - Compartimentul Echipe Mobile au oprit în trafic un automarfar ce transporta, conform documentelor însoţitoare, ulei lubrifiant aditiv. Automarfarul se deplasa pe ruta Slovacia - România - Bulgaria, având ca destinaţie finală o societate comercială din Sofia.
 În baza analizei de risc, ţinând cont de faptul că existase un caz similar cu doar o săptămână în urmă, inspectorii vamali au decis efectuarea unui control asupra bunului transportat. Astfel, inspectorii vamali au prelevat probe ale produsului, descris, conform certficatului de calitate prezentat, ca fiind ulei lubrifiant aditiv şi au solicitat Laboratorului Vamal Central din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor să efectueze analizele necesare în vederea determinării caracteristicilor fizico-chimice şi încadrarea tarifară a produsului în cauză. Conform certificatului de analiză primit de la laborator în data de 8 septembrie a.c. s-a stabilit că produsul este păcură (produs accizabil al cărui transport se face sub acoperirea unui document administrativ de însoţire - DAI), fapt ce a determinat sancţionarea transportatorului cu amendă contravenţională în cuantum de 100 000 lei, precum şi confiscarea celor aproximativ 22 tone păcură şi a automarfarului folosit la transportul acesteia în valoare de 80 000 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu