joi, 22 septembrie 2011

Băncile canadiene, reconfirmate printre cele mai sigure din lume

O ştire recentă vine să confirme soliditatea sistemului bancar din Canada: 6 instituţii financiare se găsesc în prestigiosul top World's 50 Safest Bank 2011, ce cuprinde lista celor mai sigure 50 de instituţii financiare din lume transmite revista ZigZag român- canadian.
Cea mai bine plasata banca dintre cele 6 canadiene cotate in Top 50 este si cea mai mare: RBC, care ocupa locul 11 mondial. Primele 10 pozitii sint detinute in exclusivitate de institutii financiare din Europa, pe primele 3 locuri fiind KfW (Germania), Caisse des DépÔts et Consignations (Franta) si Bank Nederlandse Gemeenten (Olanda).
Celelalte banci canadiene din top sint: TD (pozitia 13, in urcare doua locuri fata de anul trecut), Scotia Bank (locul 18), Caisse centrale Desjardins (20), BMO (30) si CIBC (31). De notat ca, dintre cele 5 banci americane incluse in acest clasament, cea mai bine plasata este BNY Mellon, care insa ocupa abia pozitia 24.
Clasamentul este realizat de Global Finance in baza activului total al bancilor si a cotelor de credit pe termen lung, realizate de Moody's, Standard & Poor's si Fitch pentru mai mult de 500 de institutii financiare din intreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu