joi, 8 septembrie 2011

Acţiune de amploare pe raza municipiului Timişoara

La data de 7 septembrie 2011, poliţiştii au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Timişoara pentru depistarea persoanelor care fac obiectul unor dosare penale sau se sustrag urmăririi penale, depistarea persoanelor fără adăpost, a persoanelor care desfăşoară activităţi ilicite de comerţ şi a conducătorilor auto care nu respectă legislaţia în vigoare.
 Între orele 12. - 14, poliţiştii au acţionat pe principalele artere din municipiul Timişoara pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulule de circulaţie.
 Deşi acţiunea a avut un caracter preventiv - reactiv au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.930 de lei.
 Totodată au fost ridicate şapte permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru şoferii care nu au acordat prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară şi a fost întocmit un dosar penal pentru un conducător auto care a circulat pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
 În intervalul 19 - 22, poliţiştii din cadrul secţiilor de poliţie au acţionat pe raza de competenţă unde au constatat 5 infracţiuni dintre care una pentru nerespectarea Legii 61 din 1991 iar 4 pentru nerespectarea Legii 8 din 1996 privind drepturile de autor şi au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale.
 Cu această ocazie au fost legitimate 244 de persoane dintre care 71 au fost conduse la sediile de poliţie unde au fost amprentate şi fotografiate.
 EXEMPLE:
 Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie au efectuat un control pe linia asigurării ordinei şi liniştii publice la o societate comercială din Piaţa 700 din Timişoara, ocazie cu care au constatat că administratorul acesteia nu avea asigurată paza cu personal propriu sau specializat fiind întocmite acte de constatare în vederea continuării cercetărilor pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991.
 Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie au verificat patru societăţi comerciale împreună cu un reprezentant al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România -Asociaţia pentru Drepturile de Autor, fiind întocmite dosare penale pentru administratorii localurilor care nu au respectat prevederile Legii 8 din 1996 privind drepturile de autor.
 Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie au depistat în zona Pieţei Iosefin o geantă de culoare neagră. Au procedat la efectuarea unui control iar în interiorul acesteia se aflau 160 de pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă Serbia.
 S-a luat legătura cu reprezentanţii din cadrul Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara care au preluat cele 160 de pachete de ţigări de provenienţă străină.
Totodată, poliţiştii rutieri l-au depistat pe S. Florin, de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Şagului din Timişoara fără a acorda prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu