joi, 15 septembrie 2011

Partidul Popular Maghiar din Transilvania s-a înregistrat ca partid politic

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis, joi, contestaţia depusă de fostul deputat UDMR de Timiş Toro Tibor şi a decis înregistrarea ca partid politic a Partidului Popular Maghiar din Transilvania.
Purtătorul de cuvânt al CAB, Daniel Grădinaru, a declarat, pentru AGERPRES, că judecătorii CAB au luat această decizie după o amânare a pronunţării, admiţând astfel recursul reprezentanţilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania la decizia Tribunalului Bucureşti.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, pe 14 iulie, cererea depusă de fostul deputat UDMR de Timiş Toro Tibor, unul dintre liderii Consiliului Naţional al Maghiarilor, privind înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, intitulate Partidul Popular Maghiar din Transilvania.
Potrivit acestuia, totul a început, în decembrie 2010, când Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, al cărui preşedinte este europarlamentarul Laszlo Tokes, a decis asupra necesităţii înfiinţării unui nou partid politic, popular, modern, european, dar în acelaşi timp să fie aproape de oameni.
El a amintit că, în urmă cu 20 de ani, când s-a înfiinţat, UDMR a reuşit să obţină un milion de voturi, iar la ultimele alegeri din 2008 acest sprijin a scăzut la sub 400.000 de voturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu