joi, 1 septembrie 2011

20 de jandarmi asigură ordinea publică la manifestările cultural artistice la Gărâna şi Reşiţa

Jandarmii cărăşeni vor asigura măsurile de ordine publică la Festivalul Tribute ce va avea loc în data de 3 septembrie a.c. în localitatea Gărâna, precum şi la 'Sărbătoarea Berii - 2011' ce se va desfăşura în municipiul Reşiţa, în perioada 1 -4 septembrie. Astfel, peste 20 de jandarmi vor asigura ordinea publică în zona desfăşurării manifestărilor cultural-artistice organizate cu aceste ocazii, dar şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor la spectacole.
 Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Caraş-Severin face următoarele recomandări: cei care participă la manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.
 Jandarmeria Caraş-Severin reaminteşte cetăţenilor că este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora
 Reamintim că se poate apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la faţa locului şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.
 De asemenea, în data de 31 august a.c., jandarmii cărăşeni au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Reşiţa, în vederea prevenirii şi combaterii cerşetoriei.
În urma acţiunii desfăşurate de oamenii legii, au fost sancţionate cu amendă în valoare de 1.300 de lei, 11 persoane pentru apelarea în mod repetat la mila publicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu