vineri, 9 septembrie 2011

Doi sârbi au trecut ilegal în România

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Moldova Veche au depistat, cu ajutorul noului sistem de supraveghere, la Dunare 2 persoane ce au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
In seara aceleiasi zile politistii de frontiera ce efectuau misiunea de operatori ai sistemului de supraveghere la Dunare au observat cu ajutorul uneia dintre camerele de supraveghere o ambarcatie metalica cu motor in care se aflau 2 persoane, care a trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania, oprindu-se la 25 m de malul romanesc al Dunarii.
Acestia au alertat imediat un echipaj de interventie care cu ajutorul ambarcatiei din dotare a intervenit si a procedat la retinerea persoanelor in cauza.
Persoanele au fost identificate ca fiind cetateni sarbi si au declarat politistilor de frontiera ca au patruns in apele teritoriale romanesti din greseala, invocand o defectiune a motorului barcii.
Pe numele celor doua persoane au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 70 alin. 1 din OUG 105/2001 modificata de Lg. 243/2002, iar barca, motorul si obiectele aflate in barca au fost indisponibilizate in vederea confiscarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu