miercuri, 28 septembrie 2011

Fitness fără substanţe dopante

S-au aprobat normele la Legea 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, ale cărei modificări au intrat în vigoare în iunie 2011. Potrivit normelor, activitatea în sălile de culturism şi/sau de fitness se va desfăşura pe baza unui certificat eliberat de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD), valabil pe o perioadă de 3 ani. Proprietarii sunt obligaţi să ceară eliberarea certificatului în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului, urmând ca ANAD să elibereze certificatele în termen de 90 de zile lucrătoare de la data depunerii documentaţiei.
Scopul actului normativ este prevenirea şi combaterea producerii şi traficului cu substanţe dopante cu grad mare de risc, şi vânzarea acestora în sălile de culturism şi/sau fitness.
Emiterea certificatului implică autorizarea funcţionării sălilor de culturism şi de fitness din punctul de vedere al reglementărilor anti-doping. În acest sens, între documentele pe care solicitanţii de autorizaţie trebuie să le depună este şi lista actualizată cu suplimentele alimentare distribuite în sălile de sport.
Actul normativ intră în vigoare la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Hotărârea de Guvern a fost elaborată cu consultarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ministerului Public, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Justiţiei, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu