miercuri, 31 august 2011

Îmbrăcăminte şi încălţăminte confiscate la Lugoj

La data de 30 august 2011, comisari din cadrul Gărzii Financiare Timiş împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş au desfăşurat o acţiune în Piaţa 'George Coşbuc' din municipiul Lugoj, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale de comerţ şi pe linia respectării prevederilor legale din domeniul drepturilor de autor si drepturilor conexe.
 Cu această ocazie au fost controlate 23 de societăţi fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale. Dintre sancţiunile aplicate 12 sunt pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind activităţile de comerţ în valoare totală de 20.500 lei, 6 amenzi contravenţionale pentru nerespectarea obligaţiei operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale în valoare totală de 31.000 lei fiind dispusă totodată şi măsura suspendării activităţii pentru o perioada de 3 luni pentru trei societăţi comerciale şi un avertisment.
 Deşi acţiunea a avut un caracter preventiv, au fost confiscate mărfuri (articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte) în valoare totala de 9.114 lei, precum şi suma de 1.521 lei care nu a fost înregistrată în gestiune.
 De asemenea au fost identificate, ca fiind abandonate în favoarea statului, mărfuri în valoare totala de 8.230 lei.
De la o societate comercială au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 715 discuri optice şi 9 casete video.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu