luni, 1 august 2011

Operaţiunea europeană Tispol ,,Bus' pe raza judeţului Caraş-Severin

Potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiilor Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), la care România este parte, în perioada 25 - 31 iulie a.c., pe raza judeţului Caraş-Severin, s-a desfăşurat campania preventivă 'BUS', care a vizat reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.
Poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Română şi ai Registrului auto Român au acţionat cu predilecţie pe sectoarele de drum unde s-a înregistrat un trafic intens al autovehiculelor destinate transportului de persoane, atât pe rute interne, cât şi internaţionale.
În principal s-a urmărit verificarea respectării graficelor de circulaţie de către operatorii de transport licenţiaţi, depistarea activităţilor ilegale de transport persoane prin curse regulate, verificarea valabilităţii asigurării de răspundere civilă auto, starea tehnică, respectarea reglementărilor cu privire la orele de conducere şi de odihnă sau la viteza de deplasare.
Au fost verificate, de asemenea, documentele care, obligatoriu, trebuie să existe la bordul autovehiculelor: copiile conforme ale licenţelor de transport, dovezile inspecţiilor tehnice periodice, certificatele de pregătire profesionala a conducătorilor auto şi documentele aferente tipului de transport efectuat.
În cadrul acestei acţiuni au fost controlate 248 de vehicule înmatriculate în România şi alte 44 de vehicule străine.
Neutilizarea centurii de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie a fost sancţionată de poliţiştii rutieri, fiind aplicate patru sancţiuni pentru nerespectarea acestor norme.
Alţi 18 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Pentru neprezentarea sau lipsa documentelor, care în mod obligatoriu trebuie să existe în bordul vehiculelor, au fost aplicate şapte sancţiuni, iar 26 de sancţiuni au reprezentat alte abateri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu