vineri, 12 august 2011

Au fost amendaţi cerşetorii

În data de 11 august 2011, între orele 15 - 18, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Politie au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii cerşetoriei, prostituţiei şi proxenetismului.
În urma activităţilor desfăşurate au fost întocmite trei dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea copilului de către părinte pentru a apela in mod repetat la mila publicului, cerând ajutor financiar sau material. Tot cu această ocazie au mai fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 1400 de lei pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoana aptă de muncă, precum şi pentru determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte conform Legii 61 din anul 1991.
Două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 80 de lei pentru că aveau actele de identitate expirate.
Poliţiştii i-au întocmit ELENEI S., de 30 ani, din Baia Mare, dosar penal deoarece împreună cu fiica sa V. R. G., de 6 ani, apela la mila trecătorilor şi a conducătorilor auto staţionaţi la semafor, pe Calea Aradului, la intersecţia cu strada Liniştei, punând astfel în pericol atât integritatea corporală a copilului minor cât şi siguranţa circulaţiei rutiere.
De la persoana in cauza au fost ridicată suma de 43 de lei în vederea continuării cercetării.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru aceeaşi infracţiune şi lui S. MARCEL, de 35 ani, din oraş Cavnic, judeţul Maramureş şi soţiei acestuia V. VENUS, de 29 ani, din Municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru că profitând de prezenţa celor doi copii minori de 8 şi 10 ani apelau la mila publicului la intersecţia străzilor Circumvalaţiunii cu Calea Aradului. De la cei doi a fost ridicată suma de 26 de lei, bani obţinuţi în urma cerşetoriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu