marți, 30 august 2011

Guvernul a flexibilizat cazierul fiscal şi a introdus trei noi contravenţii

Guvernul a modificat marţi ordonanţa 75/2001 privind cazierul fiscal, stabilind reducerea termenului de radiere pentru contravenţii de la cinci ani la un an şi introducerea a trei noi contravenţii, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Lazăr.
Actul normativ de modificare a ordonanţei 75/2001 are ca scop diferenţierea termenului de radiere a faptelor contribuabililor care se înscriu în cazierul fiscal în funcţie de gravitatea faptei.
Până acum, toate faptele înscrise în cazierul fiscal erau radiate la cinci ani. Infracţiunile, considerate fapte de o gravitate deosebită, vor fi radiate în continuare după cinci ani, în timp ce contravenţiile vor fi radiate după un an.
Oficialul MFP a dat ca exemplu cazul unei firme care era declarată inactivă deoarece contabilul nu a depus o declaraţie de impunere pentru un anumit impozit, inactivitate care era trecută în cazierul fiscal, subliniind că nu era normal un termen de cinci ani de la momentul reactivării până la cel al reluării activităţii, pentru o faptă minoră.
Totodată, în cazierul fiscal au fost introduse trei noi contravenţii - nereţinerea impozitelor cu stopaj la sursă, neprezentarea de către contribuabil a bunurilor impozabile în vederea calculării impozitului de către Fisc, precum şi reţinerea şi nevărsarea unor categorii de impozite şi taxe cu stopaj la sursă, atunci când nu constituie infracţiune, a precizat reprezentantul MFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu