luni, 29 august 2011

Pe 1 septembrie se lansează apelul de proiecte pentru prima împădurire a terenurilor agricole

În perioada 1 – 30 septembrie 2011 se va desfasura a treia sesiune din acest an pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 221 „Prima impadurire a terenurilor agricole”, PNDR.
Fondurile nerambursabile disponibile vor fi de 50 milioane de euro.
Proiectele vor putea fi depuse la Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), zilnic intre orele 9- 14, ultima zi pentru depunere fiind 30 septembrie 2011, ora 12.
Implementarea acestei masuri de finantare are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire. Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau cresterea biodiversitatii.Obiectivul specific al finantarii nerambursabile este cresterea suprafetei de padure cu rol de protectie a apei, solurilor, a padurilor cu rol de protectie impotriva factorilor naturali daunatori, precum si de asigurare a functiilor recreative, pe baza rolului multifunctional al acesteia.
Cu ajutorul acestei masuri se pot impaduri toate terenurile agricole la nivelul intregii tari, cu exceptia pajistilor permanente neafectate de procese de degradare a solului. Astfel, se poate asigura si impadurirea terenurile agricole din jurul oraselor cu conditia respectarii cerintelor specifice ale acestei Masuri de finantare. Pot fi impadurite si terenurile care contin soluri nisipoase si/ sau mobile, terenurile situate in lunca Dunarii sau in luncile raurilor dar si terenurile afectate de eroziune sau desertificare.
Solicitantii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, precum si autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu