vineri, 19 august 2011

A doua sesiune a bacalaureatului

Luni, 22 august 2011, debutează a doua sesiune de bacalaureat pentru 109.595 de candidaţi înscrişi, repartizaţi în 295 de centre de examen. Examenul începe cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română şi limba maternă (proba A şi proba B). Calendarul examenului de bacalaureat continuă marţi, 23 august, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română , în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (probele A,B şi C) pentru ca miercuri 24 august să se desfăşoare probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (B şi C). Cât priveşte proba de evaluare a competenţelor digitale, aceasta se va desfăşura în intervalul 25-26 august 2011 (proba D). Începând cu data de 29 august elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat prima dintre acestea fiind la limba şi literatura română, proba E(a), pentru ca pe 30 august, conform programării, să se desfăşoare proba scrisă la limba şi literatura maternă, proba E(b). În data de 31 august elevii vor susţine proba obligatorie a profilului - E(c), urmând ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării - E(d).
Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în data de 4 septembrie 2011, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în intervalul 5-6 septembrie 2011. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în data de 7 septembrie 2011.
În ceea ce priveşte numărul candidaţilor înscrişi pentru fiecare din probele examenului de bacalaureat situaţia se prezintă astfel: pentru proba A s-au înscris 10.568 de candidaţi, pentru proba B - 260 de candidaţi, pentru proba C - 11.105 de candidaţi, proba D - 10.944 de candidaţi, proba E(a) - 62.348 de candidaţi, proba E(b) - 945 de candidaţi, proba E(c) - 78.082 de candidaţi, proba E(d) - 60.345 de candidaţi.
Precizăm că este strict interzis accesul candidaţilor în sălile de examen cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor precum şi cu telefoane mobile sau orice alt mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.
Totodată, în continuarea preocupărilor MECTS pentru o bună organizare a examenului de bacalaureat, ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (linie gratuită), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în derularea examenului de bacalaureat. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte părinţilor că examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a şi solicită elevilor şi părinţilor să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00-19.00, începând cu data de 22 august 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu