marți, 5 iulie 2011

Timişoara / Cu Capra la Grădina de vară

Institutul francez vă propune un eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Timişoara şi Centrul Cultural German, Festivalul filmului de umor - ciclul cinema în aer liber -, prima proiecţie urmând a se derula miercuri, 6 iulie, de la ora 21,30, la Grădină de vară de la Capitol, accesul fiind gratuit. Filmul se numeşte CAPRA/LA CHEVRE, de Francis Veber, şi îi are în rolurile principale pe Pierre Richard şi Gérard Depardieu, fiind subtitrat în limba română.
 Gerard Depardieu joacă rolul unuia dintre cei mai cunoscuţi detectivi din Franţa, care se implică într-o afacere foarte încurcată. Dur, retras, fără multă vorbărie, mai multă acţiune. Rapid şi eficient. Omul perfect.
Fiica unui magnat dispare în condiţii misterioase într-o ţară din America Centrală, iar bogătaşul este dispus să cheltuiască oricât pentru a o găsi.
Soluţia imediată este ca el să plece în America, pentru a o găsi pe tânăra care a dispărut de acasă dintr-un motiv necunoscut. Deşi pare foarte simplu, planul devine complicat la faţa locului. Din fericire, el este însoţit de un poliţist lunatic, împleticitul perfect, un Pierre Richard plin de candoare. Pe măsură ce sobrul Campana asistă la ciocniri catastrofice provocate întotdeauna de mereu zâmbitorul Francois, acesta începe parcă să se umanizeze.
Bineînţeles, Francois, într-un ultim avânt nefericit, ajunge pe patul de spital chiar alături de fiica dispărută, la fel de aiurită şi ea. Cei doi se îndrăgostesc şi se îndepărtează fericiţi, sub privirile uimite ale celor rămaşi pe mal, pe un bac ce pluteşte vesel pe un fluviu învolburat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu