marți, 19 iulie 2011

Guvernul speră să obţină cel puţin 500 de milioane de euro din vânzarea Petrom

Guvernul a stabilit astăzi la 0,3708 lei valoarea preţului unic de referinţă al acţiunii în cadrul Ofertei Publice Secundare de vânzare a pachetului de acţiuni reprezentând 9,84 % din capitalul social al Societăţii Comerciale OMV Petrom - S.A. Bucureşti, a anunţat ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton.
 'Nicio acţiune OMV Petrom din pachetul de peste 5 miliarde de acţiuni - 5.573.780.260 acţiuni - nu va putea fi vândută sub acest preţ. 15% din acţiuni sunt pentru persoanele fizice care vor să cumpere, restul de 85% sunt pentru investitorii instituţionali', a declarat ministrul Ariton.
Răspunzând unei întrebări, ministrul Ion Ariton a precizat că banii obţinuţi în urma vânzării pachetului de acţiuni Petrom vor finanţa deficitul bugetului consolidat, astfel încât 'să scadă presiunea pe buget şi să poată fi alocate sume mai mari pentru investiţii'.
De asemenea, ministrul Economiei a mai precizat că următoarele pachete de acţiuni care urmează să fie tranzacţionate pe bursă aparţin Transelectrica şi Transgaz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu