joi, 14 iulie 2011

Harry Potter - 4,5 miliarde de dolari în zece ani

Înainte să fie un răsunător succes de box-office, Harry Potter a fost un succes literar planetar. Cine ar fi crezut că J.K. Rowling, mamă care trăia din alocaţiile familiale, va fi de două ori mai bogată decât regina Angliei? Fanii lui Harry Potter au văzut deja ultimul film din seria aventurilor tânărului vrăjitor, care pune capăt celor 10 ani de peripeţii de tot felul. News-de-stars.com trece în revistă cele mai importante cifre ale unei poveşti care a marcat o generaţie.
*4.000 de pagini: Cine vrea să înceapă să citească cele şapte volume de aventuri ale lui Harry Potter trebuie să ştie că va avea de parcurs 4.000 de pagini.
*67 de limbi: Cititorii au de unde alege, pentru că saga a fost tradusă în 67 de limbi, fiind disponibilă în majoritatea ţărilor.
*420 de milioane: Numărul de exemplare vândute se ridică în prezent la 420 de milioane. Primul volum n-a fost editat în prea multe exemplare, dar ultimul s-a vândut cu o viteză de 5.000 de exemplare pe minut.
*Patru regizori şi doi scenarişti: Un asemenea succes trebuia neapărat ecranizat. Cele şase persoane au creat prin urmare saga cinematografică.
*4,5 miliarde de dolari (3,2 miliarde de euro) reprezintă încasările. Cifra va creşte fără îndoială după lansarea celei de-a doua părţi a filmului 'Harry Potter şi talismanele morţii'.
*25 milioane de dolari (17,7 milioane euro) a încasat Daniel Radcliffe. Nu este de mirare că actorul este cel mai bine plătit din generaţia lui.
*20 de ore: Cine vrea să facă un maraton de vizionare a celor opt filme cu Harry Potter trebuie să-şi rezerve cam 20 de ore.
*Harry Potter rămâne o adevărată găină cu pui de aur. Editorii de la Gallimard şi David Heyman, producătorul filmelor, trebuie să fie mulţumiţi în fiecare de zi de acest mare succes. Nu numai filmele aduc mulţi bani.
*6,5 miliarde de dolari (4,6 miliarde de euro) provin din produsele asociate. De exemplu, în 2010 a fost realizat în Florida un parc de distracţii, numit The Wizarding World of Harry Potter, unde biletul costă 64 euro.
Prin urmare, saga Harry Potter nu va înceta să existe. Nu se lasă în urmă un asemenea fenomen care a marcat o întreagă generaţie, aşa cum a făcut-o 'Star Wars' în epoca lui, încheie news-de-stars.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu