marți, 26 iulie 2011

147 locuri de muncă vacante pentru români în Europa

În această perioadă, 8 state al Uniunii Europene oferă lucrătorilor români, prin intermediul reţelei EURES, 147 locuri de muncă vacante.
Astfel, Danemarca pune la dispoziţia persoanelor intersate 40 locuri de muncă pentru stagiari - lucrători calificaţi în ferme de animale. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi promoţia 2009 sau 2010 ai liceului profil agricol, facultate de zootehnie sau medicină veterinară. Pentru cei care au experienţă în lucrul cu turbinele eoliene, sunt oferite 15 posturi ca electromecanic, electrician sau lucrător metal.
 Germania solicită 10 asistenţi medicali, precum şi 12 specialişti în domeniul hotelier/restaurant: bucătar, ospătar, cameristă.
Cei care doresc un loc de muncă în Austria, trebuie să aibă calificare de mecanic auto sau de drujbist, oferta fiind de 31 locuri vacante.
Polonia recrutează dintre lucrătorii români 10 cercetători în domeniul biochimiei.
Ca şofer autocamion, cei interesaţi pot ocupa un loc de muncă în Italia sau în Estonia, cele două state oferind 7 posturi în această meserie.
Inginerii se pot orienta către Spania, oferta fiind de 20 locuri ingineri sofware şi hardware sau Lituania - 2 locuri pentru inginer constructor şi inginer energetician.
Pentru a aplica pe unul din locurile de muncă disponibile, solicitanţii vor întocmi un CV Europass şi o scrisoare de intenţie. Corespondenţa cu angajatorul se va realiza prin e-mail. Pentru mai multe detalii, călărăşenii se pot adresa consilierului EURES al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi sau pot accesa reţeaua EURES la adresa de Internet www.anofm.ro/eures.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu