joi, 21 iulie 2011

PESTE 30 DE TONE DE CEREALE, FĂRĂ DOCUMENTE DE PROVENIENŢĂ, CONFISCATE


 Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor Timiş au defăşurat o serie de acţiuni pe linia combaterii şi sancţionării actelor ilicite cu cereale şi produse cerealiere. În urma acţiunilor desfăşurate a fost dispusă confiscarea a peste 30 de tone de cereale fără documente de provenienţă.
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Oraşului Sânnicolau Mare - Secţia 12 Rurală, în cooperare cu specialişti ai D.G.I.P.I., au depistat pe raza localităţii Lovrin, judeţul Timiş, un autovehicul în timp ce transporta cantitatea de 18.360 kg .
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a constatat că societatea comercială a efectuat vânzarea direct din câmp, fără a înregistra cantitatea de grâu într-un depozit autorizat şi nu a emis factură fiscală din care să rezulte activitatea comercială.
De asemenea, în avizul prezentat la control se făcea menţiunea că ulterior se va face cântărirea în localitatea Fibiş. Aici s-a stabilit că nici beneficiarul nu înregistra în depozitul societăţii cantitatea de grâu.
Poliţiştii au dispus confiscarea întregii cantităţi de cereale şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei administratorului firmei beneficiare, D. T. R.,de 31 de ani, cetăţean german pentru nerespectarea prevederilor pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale .
În urma activităţilor operative efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în cooperare cu ofiţeri din cadrul D.G.I.P.I. şi poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Lenauheim, au identificat pe raza acestei localităţi, un alt autovehicul, care transporta cantitatea de 12.940 kg grâu.
Conducătorul autovehiculului a prezentat un contract de vânzare-cumpărare şi un borderou de achiziţie pe numele a două societăţi comerciale diferite, ambele cu sediul în localitatea Brad, judeţul Hunedoara, fără a putea însă prezenta documentele legale de provenienţă respectiv factura fiscală de achiziţie.
Pentru nerespectarea măsurilor de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, poliţiştii au dispus confiscarea întregii cantităţi de grâu şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei lui B.G.T., de 42 ani, din localitatea Brad, judeţul Hunedoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu