vineri, 22 iulie 2011

ARME DE VÂNĂTOARE DEŢINUTE ILEGAL

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Toxice Timiş au ridicat mai multe arme de vânătoare de la domiciliul unui timişorean şi diferite dispozitive folosite de acesta pentru confecţionarea muniţiei şi repararea armelor.
În jurul orei 14.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul apelului de urgenţă cu privire la faptul că pe strada Şcolii din Timişoara s-a auzit un foc de armă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie unde a fost identificat V. Adrian, de 55 de ani, din municipiu, asupra căruia a fost descoperită o ţeavă de armă de vânătoare.
Întrucât bărbatul era deţinător legal de armă poliţiştii au efectuat un control la domiciliul acestuia prin care să verifice armele deţinute precum şi modul de păstrare a acestora.
În urma controlului, într-o anexă situată în subsolul locuinţei au fost descoperite 12 arme de vânătoare, dintre care o armă era confecţionată artizanal, peste o sută de cartuşe de diferite calibre, tuburi goale folosite la confecţionarea cartuşelor precum şi alte dispozitive şi unelte folosite la confecţionarea muniţiei şi repararea armelor. Din cele 12 arme descoperite s-a constatat că nouă sunt cu alice şi trei cu glonţ
Poliţiştii au procedat la ridicarea armelor şi a tuturor dispozitivelor descoperite şi i-au întocmit dosar penal bărbatului pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii fără drept şi uz de armă letală.
V. Adrian a fost reţinut pentru 24 de ore urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu