sâmbătă, 16 iulie 2011

Aur pentru atletismul românesc la europenele de la Ostrava

Esthera Petre
A treia medalie de aur pentru delegaţia României la Campionatele europene de atletism pentru tineret de la Ostrava a fost cucerită de săritoarea în înălţime Esthera Petre, de la Clubul sportiv Olimpia Bucureşti (antrenor Kemal Guner), care s-a impus în Cehia cu cel mai bun rezultat din cariera sa, 1,98, m, nou record al campionatelor, egalând performanţa veche de 12 ani a rusoaicei Svetlana Lapina.
Constantă în acest sezon, Esthera Petre (care mai are 2 ani de concurs pentru tineret under-23 ani) a demonstrat calităţi de concurentă, realizând cea mai bună performanţă din a treia încercare chiar în momentul de vârf al carierei sale de până acum, la
Andreea Ogrăzeanu
actualele campionatele europene. Ea a făcut, de altfel, un concurs excepţional, rămânând de una singură la 1,96 m, cu 3 temerare încercări, dătătoare de speranţe, la 2,00 m.
Cu o zi înaintea încheierii competiţiei, sportivii români au reuşit un bilanţ, provizoriu, excepţional: 3 medalii de aur, prin Andreea Ogrăzeanu (100 m), Bianca Perie (aruncarea ciocanului) şi Esthera Petre (săritura în înălţime) şi una de argint, prin Carmen Toma (triplusalt).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu