sâmbătă, 9 iulie 2011

HOTĂRÂRI ALE COMITETULUI EXECUTIV AL FRF

Ieri, 8 iulie a.c., a avut loc, la Casa Fotbalului, o nouă ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care a hotărât, printre altele:
1. A aprobat, cu 10 voturi pentru și două împotrivă, solicitarea președintelui Federației Române de Fotbal, de a propune Adunării Generale a FRF declararea ca persona non grata a domnului Marian Iancu.
2. A aprobat Convenția anuală dintre FRF și LPF pentru sezonul competițional 2011-2012
3. A aprobat ca, pentru a face un pas spre normalizarea climatului din fotbalul nostru și de a readuce civilizația pe stadioanele din România, jocurile dintre echipele, ce vor fi programate în etapele a 4-a, a 8-a, a 12-a, a 16-a, a 20-a, a 24-a, a 28-a și a 32-a ale campionatului Ligii I, ediția 2011-2012, să se dispute, conform unui regulament special, în cuplaj, pe Național Arena din București.
4. Sub rezerva hotărârii judecătorești cu privire la Statutul FRF, a fost aprobat sistemul competițional pentru Ligile a 2-a și a 3-a pentru următorii trei ani competiționali. Pentru a accesa noul sistem, apăsați AICI 
5. A fost amânată aprobarea componenței nominale a seriilor Ligii a 2-a pentru sezonul competițional 2011-2012.
- În condițiile în care SC CS Unirea Urziceni s-a retras din toate competițiile, vacantându-se un loc, s-a hotărât ca, pe baza clasamentului separat întocmit pentru echipele care au retrogradat, la sfârșitul sezonului competițional 2010-2011, din Liga a 2-a în Liga a 3-a, locul vacant să fie ocupat de SC CF Brăila SA, deținătoare a licenței pentru Liga a 2-a.
- Cluburilor ACS Victoria Brănești și SC FC U Craiova SA li s-a solicitat ca, până miercuri, 13 iulie a.c., să prezinte dovezile că au fonduri financiare pentru a susține activitatea competițională, gruparea craioveană trebuind, totodată, să retragă până marți, 12 iulie a.c., acțiunile intentate împotriva FRF în instanța civilă, urmând ca, în caz contrar, să fie dezafiliată.
- În cazul apariției unui nou loc vacant în Seria Est, acesta va fi ocupat de CS Juventus București, iar dacă el va apărea în Seria Vest, acesta va fi ocupat de CS ACU Vasile Goldiș Arad.
- Din respect față de orașele în cauză și față de suporterii echipelor respective, s-a decis ca, retrogradate din Liga I din cauza refuzului de acordare a licenței, SC FC Timișoara SA și AFC Gloria 1922 Bistrița (care nu au solicitat licență pentru Liga a 2-a) să fie admise în ediția 2011-2012 a campionatului Ligii a 2-a.
6. A fost aprobată componența nominală a Comisiilor federale și a celor jurisdicționale ale FRF pentru sezonul competițional 2011-2012. La propunerea reprezentantului AFAN în Comitetul Executiv al FRF, domnul Dumitru Costin, s-a aprobat înlocuirea doamnei Florentina Drăghici cu domnul Alexandru Ioan Octavian în funcția de membru al CNSL.
7. Au fost aprobate următoarele regulamente, care intră în vigoare imediat:
- Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice
- Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal
- Regulamentul Disciplinar. Una dintre noutăți este modificarea și completarea art. 52.1.b (Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului, astfel că: dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanțator, sponsor, alții asemenea), el va fi sancționat cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparține această persoană va fi sancționat cu scăderea a 3 puncte din cele obținute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară. La punctul 4 al aceluiași articol se specifică faptul că în cazul sancționării oficialilor conform prevederilor alin.2, lit.b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este de 200.000 lei la prima abatere; la fiecare abatere următoarea, sancțiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancțiunii aplicate anterior. Totodată, la punctul 5 se inserează că: Declarațiile făcute de persoanele arătate la art. 4.1., lit. a)-g), care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului, cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea desfășurării jocurilor de fotbal, cele privind prestația arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidența prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru stimulafrea partenerilor de competiție sau altele asemenea și care nu sunt dovedite, se sancționează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori și de la 6 la 12 luni pentru oficiali și penalitate sportivă de 300.000 lei, iar clubul de care aparține această persoană va fi sancționat cu scăderea a 3 puncte din cele obținute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară. În caz de recidivă, persoana care face astfel de declarații va fi declarată persona non grata.
- S-a stabilit ca procedura de soluționare a litigiilor să fie modificată, în sensul soluționării cu celeritate a cauzelor. Termenul de soluționare a unei cauze, în conformitate cu noua procedură, este de maxim 30 de zile.
- Regulamentul privind Statutul Antrenorului
- Regulamentul de Organizare a competițiilor de Futsal
- Regulamentul Intern al FRF și Codul Etic al FRF. Președintele FRF a purtat discuții cu reprezentanți marcanți ai societății noastre, cum ar fi acad. Răzvan Theodorescu, Anghel Iordănescu, Dan Bittman (primind răspunsuri de principiu favorabile) sau Marius Tucă (așteptând răspunsul acestuia), cărora le-a propus să facă parte din noua Comisie Etică a FRF.
8. Au fost aprobate structura competițiilor naționale și județene de juniori pentru sezonul 2011-2012, respectiv reorganizarea competițiilor de juniori începând cu sezonul 2012-2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu