joi, 7 iulie 2011

500 de subvenţii pentru mame şi femei aflate în situaţii care necesită ajutor social

Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară a Municipiului Timişoara şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj-Napoca acordă, în perioada septembrie 2011 - noiembrie 2013, 500 de subvenţii mamelor aflate în concediu de creştere a copilului până la 2/3 ani sau femeilor aflate în situaţii financiare care necesită ajutor social. Aceste subvenţii se acordă pentru absolvirea unui curs de formare/dezvoltare profesională şi calificare/ recalificare profesională.
Subvenţia se acordă în funcţie de costul programului de formare, în limita sumei de 1000 lei. Dacă tariful programului de formare depăşeşte 1000 lei, diferenţa peste această sumă este suportată de beneficiara cursului de formare. Acordarea subvenţiilor se va face în ordinea depunerii cererilor.
Subvenţiile sunt oferite în cadrul proiectului iniţiat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi - 'Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse' (ID 50679), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 - 2013, după cum urmează: 300 de subvenţii la Iaşi, 100 la Cluj-Napoca şi 100 la Timişoara.
Informaţii complete despre criteriile de acordare şi actele necesare pentru obţinerea subvenţiilor găsiţi pe site-ul www.rsf.uaic.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu