miercuri, 27 iulie 2011

Tabăra de Creaţie Plastică Rubin – Dubova


La a şasea ediţie, Tabăra de Creaţie Plastică Rubin – Dubova se internaţionalizează şi vorbeşte franceză. Un critic de artă din Metz şi un pictor originar din Cote d’Ivoire.
Tabăra se va desfăşura în perioada 31 iulie - 7 august 2011 în localitatea Dubova, judeţul Mehedinţi. Ediţia din acest an este organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Primăriei Dubova.
Şi de această dată Fundaţia Rubin a reuşit să coopteze în echipa taberei artişti plastici de excepţie, prin implicarea sculptorului Horia Bojin - consultant artistic al fundaţiei. Artiştii participanţi la ediţia din acest an a Taberei de Creaţie Plastică Rubin – Dubova  sunt: Alexandru Jakabhazi, Ana-Maria Teodorescu, Camil Mihăescu, Cristian Sida, Diana Popovici, Gabriel Kelemen, Horia Bojin, Manuela Marchiş, Ştefania Becheanu, Tiberiu Giucă, Victor Vulpe, Vlad Corban. Anul acesta tabăra se internaţionalizează.
Alături de plasticienii timişoreni vin şi doi francezi: Gopal Dagnogo, pictor (originar din Côte d'Ivoire), şi criticul de artă Alain (Georges) Leduc (scriitor şi critic de artă, profesor la Şcoala Superioară de Artă din Metz).
Organizatorii le-au pregătit artiştilor şi suficiente surprize pentru a le impulsiona starea de spirit creatoare. Pe lângă artiştii menţionaţi mai sus, fundaţia se va bucura în acest an şi de prezenţa altor invitaţi printre care violonistul Carol Vitez (concertmaestru ce a cântat cu orchestre renumite ca: SWR Orchestra (Germania), Norddeutsche Kammerorchester (Germania), Orquesta Ciudad Granada, Companie National de L´Opera et L´Operette (France), Orchestre de la Suisse Romande şi Europa Philharmonie).
 Tabăra de creaţie plastică Rubin-Dubova participă la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunării. An de an artiştii plastici surprind în lucrările lor complexitatea locului. 
Ediţia 2011 aduce două noutăţi semnificative; astfel, începând din acest an  Fundaţia Rubin şi-a propus să amplifice experienţa taberei prin promovarea lucrărilor realizate pe panouri care vor fi amplasate în puncte de interes turistic de pe raza comunei Dubova. De asemenea, în colaborare cu Primăria Dubova, vor fi organizate, pentru copiii comunei Dubova, ateliere de creaţie - pictură, modelaj, pictură pe sticlă - care vor fi coordonate de artiştii participanţi la tabără.
 Vernisajul expoziţiei de final a taberei va avea loc la Muzeul de Artă Timişoara în data de 1 septembrie 2011, iar expoziţia va putea fi vizitată în perioada 1 - 10 septembrie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu