sâmbătă, 23 iulie 2011

ACŢIUNE DE AMPLOARE ÎN PIAŢA MEHALA DIN TIMIŞOARA

În ziua de 23 iulie 2011 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, comisari ai Gărzii Financiare şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat au organizat o acţiune în piaţa Mehala din Timişoara.
Acţiunea a avut drept scop depistarea autovehiculelor reclamate ca fiind furate din ţară şi din străinătate, precum şi verificarea provenienţei radio-casetofoanelor aflate la comercializare.
Pe linie de evaziune fiscală acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală la societăţile comerciale în care se acţionează cu încălcarea regulilor generale de comerţ şi încălcarea legislaţiei în domeniul muncii.
În urma acţiunii, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tăinuire, în cauză fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în vederea continuării cercetărilor .
Au fost controlate aproximativ 300 de autoturisme care erau expuse la vânzare şi au fost ridicate 12 casetofoane auto în vederea efectuării de verificări.
De asemenea, au fost verificate 18 societăţi comerciale, la două dintre acestea fiind suspendată activitatea pe o perioadă de trei luni, iar la o societate a fost suspendată activitatea până la remedierea deficienţelor.
În urma acţiunii au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.000 de lei şi a fost ridicată suma de 406 de lei de la societăţile controlate.
A fost identificat un autoturism de culoare negru an de fabricaţie 2007, în posesia lui C. R. Traian, din comuna Odoreu, judeţul Satu Mare, pe care l-a expus spre comercializare iar în urma verificării în baza de date a rezultat ca acesta este reclamat furat din Ungaria de la data de 30.06.2011. A fost întocmit dosar penal şi s-a luat măsura indisponibilizării autoturismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu