vineri, 1 iulie 2011

Producţia "Mountainbikerii" a Teatrului German - în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru

 Spectacolul Teatrului German de Stat Timişoara cu piesa "Mountainbikerii" de Volker Schmidt, în regia lui Radu-Alexandru Nica, a fost inclus în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru, care va avea loc în perioada 28 octombrie - 6 noiembrie 2011 la Bucureşti. Scenografia spectacolului aparţine lui Dragoş Buhagiar, muzica a fost compusă de Vlaicu Golcea, iar coregrafia poartă semnătura lui Florin Fieroiu. Interpretează actorii: Etelka Magyari, Rareş Hontzu, Daniela Török, Radu Vulpe, Olga Török şi Horia Săvescu.
Programul ediţiei din acest an a festivalului – girat de criticul de teatru Alice Georgescu în calitate de selecţioner unic – cuprinde 30 de spectacole, considerate a fi cele mai reprezentative creaţii din producţia teatrală din România, aferente stagiunii 2010/2011, cărora li se vor adăuga spectacole din străinătate. Festivalul este organizat de Uniunea Teatrală din România – UNITER, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, ArCuB şi Municipiul Bucureşti.
Piesa „Mountainbikerii” a fost montată în premieră pe ţară la Teatrul German de Stat Timişoara, având premiera în 29 ianuarie 2011. Textul autorului austriac Volker Schmidt înfăţişează, într-un discurs scenic de dureroasă intensitate, dificultatea oamenilor de azi de a găsi răspunsuri la căutările lor pentru ieşirea din alienare, însingurare şi alterare a comunicării. Toate acestea, pe fondul paradoxal al unei societăţi marcată de un exces de bunăstare.
Spectatorii timişoreni vor putea (re)vedea spectacolul "Mountainbikerii" în deschiderea stagiunii 2011/2012 a Teatrului German de Stat Timişoara, în seara de sâmbătă, 10 septembrie 2011, la ora 20, pe scena de la sediu. Spectacolul se traduce în limba română.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu