miercuri, 19 octombrie 2011

Seful arbitrilor, trimis in judecata

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
AVRAM VASILE, în stare de arest preventiv, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (C.C.A) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (F.R.F.), în prezent suspendat, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- luare de mită, în formă continuată şi
- fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie;
ŢERBEA SORIN - IOAN, în stare de arest preventiv, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, în formă continuată;
PENCIU ADRIAN, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie;
CHIOREAN VASILE-CONSTANTIN, angajat ca recepţioner la un hotel din Tîrgu-Mureş, deţinut de o societate comercială controlată de inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la luare de mită;
IACOBESCU NICOLAE în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la luare de mită, ambele în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Tîrgu-Mureş - Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Ţerbea Sorin Ioan suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae şi închiriat, în acest scop, de o societate comercială controlată de inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro.
Suma de 19.000 de euro a fost remisă de Ţerbea Sorin Ioan lui Avram Vasile prin intermediul inculpaţilor Iacobescu Nicolae şi Chiorean Vasile-Constantin, angajat ca recepţioner la un hotel din Tîrgu-Mureş, deţinut de o societate comercială controlată de inculpatul Ţerbea Sorin Ioan.
La data de 26 septembrie 2011, în condiţiile în care inculpatul Avram Vasile era cercetat în stare de arest preventiv în prezentul dosar penal, inculpatul Penciu Adrian, în calitate de apărător ales, i-a înmânat inculpatului Avram Vasile, spre semnare, un exemplar fals al unei hotărâri din data de 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor care a fost semnat de Avram Vasile. Hotărârea prevedea ca delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I să se realizeze de către o altă persoană decât Avram Vasile, începând cu returul sezonului 2010 - 2011. În această modalitate, Penciu Adrian a încercat să îl exonereze de răspunderea penală pe Avram Vasile prin constituirea unor probe care nu sunt veridice.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de 22.000 de euro aparţinând inculpatului Avram Vasile.
La data de 25 septembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea pe o perioadă de 29 de zile a inculpaţilor Avram Vasile şi Ţerbea Sorin - Ioan (comunicatul nr. 575/VIII/3 din data de 25 septembrie 2011).
Prin prezentul rechizitoriu, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a numitului Şerban Alexandru pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care s-a început urmărirea penală. De asemenea, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Avram Vasile, Ţerbea Sorin - Ioan şi faţă de alte persoane.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu